En bästis till granne






Imorgon händer det! Min allra bästaste bästa vän Tovis flyttar in i sin nya vackra vindsvåning ett stenkast härifrån och jag kan inte vara lyckligare över det.

Tänk vad min livskvalité kommer förbättras när jag alltid har min älskade vän så nära ☺
Hon har ju alltid funnits nära till hands på telefon och i hjärtat men nu när jag till och med kan se hennes hus från mitt vardagsrumsfönster blir allting så mycket enklare och jag så mycket lyckligare. Bara av känslan att veta att hon finns där och att det inte blir ett projekt att ta sig till och ifrån är så trygg och kärleksfull.

Min allra bästaste bästis - så nära både mentalt och kroppsligt ♥

Som vi ska baka och mysa och laga mat och dricka vin och pyssla och fnittra!





En positiv dag



Idag har det gått bra! Jag har känt en positiv energi runt om mig under hela dagen! Vilket har resulterat i positiva besked och positiva svar.

Träningen gick jättebra hos sjukgymnasten imorse och nu är jag uppe i 6 olika övningar! Det går framåt!

Min läkare gjorde alla rätt idag och vi kom överrens om att nästa måndag börjar jag jobba 25%! ☺ Wihooo! Äntligen tillbaka till jobb och kollegor!

Jag ringde direkt till min favorit till projektledare och han var otroligt gullig och engagerad i min rehabilitering ☺ Känner mig så otroligt ödmjuk och tacksam för deras acceptans och engagemang!

En lycklig dag med andra ord!




En modeförälskelse

 

 

Chantelle av Malene Birger

 

 

Jag är kär! Ser ni vilken vacker kreation?! Tack vare Emma så fann jag denna underbara klänning inne på TINTIN alldeles nyss. Jag tror det blir en tidig julklapp till mig själv från tomten minsann.




En receptbok i pastellfärger



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En liten fågel viskade i mitt öra att en blogg är pågång!

Håll utkik på

www.leila.se

 

 

 

 


En födelsedagslunch


Jag bjuder på den mitt-i-ett-samtal-minen



Idag blir det av! Lunch för mamma ute i Jälla hos Tovis mamma och pappa. Mamma fyllde ju femtio här för en månad sen men Tovis mamma kunde tyvärr inte komma då, så nu vill hon fira henne med en lunch ute på landet. Det har varit svårt att få alla att kunna en och samma dag men nu så! Mysigt! Jag och Tovis följer såklart med! Vankas det mat så!

Så nu ska jag ta på lite mascara och sen åka och hämta Tovis.

(På tisdag behöver jag inte åka och hämta henne, för då bor hon ett stenkast härifrån ♥)

En mossig inredning


De vita hyacinterna jag köpte på Biskopsgården är nu planterade och har fått ett täcke av mossa.
(Jag plockade lite mossa på olika ställen så naturen har en chans att återhämta sig.)

Jag har två värmeljus-hållare som jag ska spraya vita och sen ska de ner i mossan i den stora krukan/soppskålen tillsammans med hyacinterna. Och framåt julen sprinklar jag över lite silverglitter över mossbädden och över de vita blommorna.

 

 

 


En förtitt på julen från Biskopsgården


Det var som vanligt underbart vackert ute hos Maria och hennes familj i Biskopsgården. Det bjöds på minisaffrans-semlor, pepparkakspuckar, glögg, julmys och en massa inspiration!

 

Jag köpte med mig vita hyacinter och Durance-ljus hem.

Och Tovis mamma hade med sig världens finaste pannband till mig!

 

 

 


En glögg-recension



Jaa ni.. Årets glöggsmak - Arabica.

Kaffe hade jag hört. Det låter ju gott, tänkte jag (som t.ex. älskar kaffe, chikladollar med kaffe i, Baileys coffee, kaffe-drinkar, ja you name it med kaffe i!).

Men detta alltså... Smakade verkligen som att du tagit en kopp med glögg, en kopp med kaffe, och hällt i det ena i det andra. Och stark! 15%. Vi delade på en flaska och jag har redan ont i huvet...

Så tacka vet jag Dufvenkrook's hjortronglögg, den slår allt! Godaste jag smakat! Eller Blossa's romglögg! De kan jag rekommendera!



+ av +++++

Blossa's Arabica-glögg 15%

89:-

 

++++ av +++++

Blossa's Rom-glögg 21%
79:-



+++++ av +++++
Dufvenkrook's hjortron-glögg 2,25%
30:-



Alltså, den billigaste och den svagaste är den godaste!





En mysig morgondag



Imorgon blir det jul hos Biskop!




En bra kommunikation


Kursen igår var otroligt bra! Kristina Lund som höll i kursen var en imponerande kvinna som studerat kommunikation i 25 år och fördjupat sig i ämnet och arbetar nu som föreläsare och coach. Jag lärde mig mycket och gick därifrån klokare och säkrare i mig själv. Vi diskuterade kroppspråk och förberedande tankar. Mycket bra att ha i bagaget!

Efter kursen blev jag hembjuden till min gamla klasskompis Matilda som jag saknat som bara den! Hon har flyttat med sin sambo från ett litet gulligt torp till en otroligt vacker sekelskiftslägenhet.
Vi tog vid där vi sist slutade och åt middag och fikade och hade det trevligt. Det var skönt att prata av sig lite och jag gick därifrån full med positiv energi!


Idag är det fredag och kvällen är ung! Igår hämtade jag ut mitt beställda rödvin, Massaya, som Emma tipsat om. Systemet hade även fått in årets glögg, Blossa Arabica med smak av kaffe, vilken jag självklart köpte med mig en flaska av. Så det kanske blir lite glögg, rödvin, tända ljus, mys i soffan och trevligt umgänge ikväll!

Årets glögg - Blossa Arabica




Hoppas ni får en trevlig helg!


En kurs


Jag har snart druckit upp frukost-tet (Pukka) och snart är mammsen här för att hämta mig. Idag blir det kurs i Att vara tydlig, vilket jag skulle behöva lära mig! Jag är väldigt dålig på att formulera mig och blir därför ständigt missförstådd... Så nu hoppas jag på ny kunskap!

Idag ska jag och min nya jacka gå ut tillsammans med mina nya skor!




En söt jul

 

 

Onsdag den 30e november 21.00

Ser fram emot detta!

 

 


En visning av dålig kvalité


Ursäkta kvalitén på bilderna, men nu har jag ju sagt att ni ska få se jackan så nu blir det så här. (Hoppas på att jag blir lite bättre i axlarna så jag kan fota med systemkameran istället så att det blir vackrare bilder i framtiden här på bloggen. )

Men igår när jag hämtade jackan så var jag så spänd av förväntan! Jag har ju endast sett den online och i den blå färgen på min kära vän Isábel.

Till min stora förtjusning så var den ju vackrare än jag vågat tro! Alla de feminina små detaljerna som gör att man känner sig extra fin! Den är lika vacker på insidan som på utsidan! Jag är väldigt ödmjuk till detta och är otroligt glad över att jag vann den. Tänk, tänk vad bloggvärlden kan göra en lycklig på alla möjliga vis!

I paketet från posten låg ett litet kuvert med mitt namn på

 

Där i låg ett gulligt handskrivet brev från Folk.


Precis uppackad

 

Jag blev glatt överraskad av alla gulliga detaljer som fanns lite överallt på jackan. Här den vackra dragkedjan och de vackra träknapparna som är dekorerade med en fjäril på varje.

 

Till och med extraknappen fick en vacker påse i spets.

 

En söt liten rosett på innerfickan.

 

Jag idag påväg till Ikea.

 

Och jag ikväll utanför Tovis.

 

Jackan är i färgen Dark grey, och jag trodde att den skulle vara, ja, grå. Men till min stora förtjusning så är den mer blågrå-dimlila-mullvads-färgad skulle jag vilja säga. Och knapparna är i mörkbrunt trä och innerfodret är i gammelrosa-beige. Så med andra ord en mycket vacker jacka!

 

Så tack snälla söta rara Folk! Jag är så tacksam för denna vinterjacka! Vi kommer bli så snygga ihop den och jag ☺

 

 

 

 




En shopping-dag


Idag stod det Ikea med Tovis på schemat. Men det blev ju inte bara Ikea såklart, utan även Rusta, Skopunkten och Gränby Centrum för H&M och sushi. Inte allt för glamorösa butiker kanske men fynd gjordes och godaste sushin i stan finns numera i min mage som är nöjd och glad.

Jag hade två listor med mig idag för allehanda ting som skulle inhandlas, dock var det jag såg fram emot mest, vit amaryllis, slut.. Kommer in igen på fredag. Men jag kom hem med en massa annat skoj!

  • Vinterskor
  • Bästa linnet från H&M i svart
  • Julklappspapper
  • Julsnöre
  • Julstjärnor
  • Aussie shampo, balsam, treatment
Det var väl det roligaste, sen fyllde jag på ljusförrådet här hemma och även lite rengöringsmedel och tvättmedel osv.

Skorna blev jag faktiskt väldigt nöjd med! Snygga till min nya jacka (som är sååå snygg) och väldigt bra för budgeten. Nu när jag inte behöver vara ute på byggena när jag börjar jobba, utan ska vara på kontoret istället till att börja med, så räcker dessa skor faktiskt. Men med tanke på att det var ett absolut inpulsköp så är jag mäkta nöjd!

Skopunkten 299:-

 

Nu ska jag försöka fixa fram en någorlunda bild på mig i jackan så ni får se.

 

Imorgon är det dags för kursen Att vara tydlig med mammsen. Så vi får se om ni märker någon skillnad på min tydlighet efter morgondagen :)

 



En tisdag med full fart


Nu är första gången på dagen som jag har haft tid att sitta vid datorn (förutom imorse till frullen). Idag var dagen fullbokad.

Först var det träningsdags hos sjukgymnasten där jag fick lägga till en övning igen, så nu har jag ett träningsprogram som tar längre tid än fem minuter inne i gymmet och jag är nu mör i hela kroppen. Hoppas bara att axeln kan läka redan till imorgon. Hoppas!

Sen åkte jag direkt för att hämta upp Tovis som var snäll och åkte med till DHLs utlämningsställe och hjälpte mig att hämta jackan (som ni fårse på imorgon) och sen åkte vi förbi hennes gamla jobb Broström's Café för en fika och sen till slutmålet - kundkväll hos Himla. Där bjöds det på mousserande, snittar, vackra dukningar, erbjudanden, inspiration, minikurser, härlig shopping och goodiebags! Underbart! Dagens fynd var en stuvbit vitt linnetyg som räcker gott och väl till två julstrumpor som jag tänkte försöka sy ihop för 10:-. Fånigt. Fånigt billigt!

Bilder därifrån får ni också kika på imorgon för nu ska jag gå och lägga mig i ett bad och bläddra i senaste numret av Sköna Hem som man fick med i goodiebagen.

Imorgon blir det Ikea!

Och juste! Min favorit till projektledare ringde mig idag och frågade om jag hade fått mejlet angående den 9 nov, vilket jag inte hade, men jag tackade självklart JA till middag och curling med jobbet! (Jag kan glida med en sån där sko tänkte jag, så får nån annan borsta.) Kan nog inte bli annat än skoj!


En tävling



Nu vill jag tipsa om en tävling som vackra Malenami har på sin blogg där man kan vinna ett hudvårdskit från det australienska märket Jurlique!

 

In och tävla tjejer!

 

 




En salig vinnare




Jag sitter här i soffan helt salig och till mig!
Jag vann! Herregud vad glad jag blir!

Snälla underbara Tindy hade en läglig tävling med Folk där man hade chansen att vinna en Overcast poly jacket, en vinterjacka från Odd Molly!!!

Nu när kylan har blivit så påtaglig och när man har några ynka kronor på kontot och fryser i den tunna höstjackan jag nu springer runt i så var det här det bästa som kunde hända min frusna budger och kropp.

Åå så vacker den är! Se på den:



Jag blir så lycklig! ♥






En härlig lördag




Härliga lördag! Solen skiner, himlen är blå och termometern visar dubbelsiffrigt. En underbar höstdag med andra ord.

Vi har precis vaknat och jag sitter nu här i soffan med magen full av houngsyoghurt och Start-müsli och håret och ögonfransarna är indrängta i Ricinolja. (Jag tänker inte förklara vad det är för det vet alla vid det här laget. Och om du förmodan inte vet vad det är så googla! Det står om den på varenda blogg, vilket inte är så konstigt för det funkar verkligen!)

Denna dag bjuder på kattstege-bygge (eller vi får se, sambon har sagt det nu i två år..), ställa ner vinterdäcken i förrådet (trots att det snart är dags att ta upp de igen) och eventuellt ett besök till Lager 157 som öppnade här i Uppsala häromdagen.

Och ikväll blir det Stationen igen! Fast denna gång med paret Ö, underbart umgänge! Kommer bli en underbar kväll med god mat, god dryck och goda skratt! Eventuellt lite planering också men det får ni höra om en annan dag.

Trevlig helg!



En julig Biskopsgård

 


Nu är det dags för årets "Öppet hus - Jul" på Biskopsgården här i Uppsala. Maria Skoglund och hennes underbara familj bjuder in till deras inspirerande hem och bjuder på jul-fika, juliga nyheter i butiken och en stor skopa julmys!
Jag kan varmt rekommendera denna underbara butik som drivs av familjen Skoglund strax utanför Uppsala. Man välkomnas alltid av Marias varma leende, tända doftljus och de vackraste av ting!

Kolla in deras blogg här och deras nätbutik här!




En stund i soffan med en bebis




 

 

 

 

Den gosigaste bebisen är Kattis. Hon är en enkel halvnorsk katt som blev ett år i mars och som är alldeles för nyfiken för sitt eget bästa. Hon pratar gärna och mycket och endast med min sambo. Hon älskar att leka med halvdöda flugor och fjädrar. Hennes favoritmat är tonfisk på burk och hon dricker helst vatten ur vattenglas eller ur badkaret. Och helst av allt ligger hon i soffan med någons hand på magen och snuttar på sin snuttefilt tills den är blöt överallt (för hon måste nämligen byta snutt efter ett tag). Hon är vår beeebis och i våra ögon är hon fortfarande lika liten som min handflata.

 

 


En modern middag


Åå vad nöjd jag känner mig! Och mätt!
Till middag idag blev det nämligen en tio-bitars sushi bestående av hälften avocado och hälften lax, plus att jag bad om extra allt som vanligt, alltså extra wasabi, extra soya och extra ingefära.

Så nu har jag fått i mig tre av punkterna från mitt nya matschema: Fisk, avocado och ingefära! :D

Känns underbart! Och jag älskar sushi (Gränby Centrum har den bästa sushin i Uppsala) så det blir en enkel vana. Dock lite dyrt kanske att lägga ut 89:- en dag i veckan men hey, ska man vara hälsosam så ska man!

Var även ut på en långpromenad tidigare idag och hittade en ny skogsväg, mysigt!

Det blir nog bra det här. Den hälsosamma livsstilen.





En modern tallriksmodell


Imorse blev jag mycket inspirerad av Malou von Sivers program Efter tio där de idag pratade om stärkande och hälsosam kost med professor Charlotte Erlanson-Albertsson, som skrivit en bok som heter Maten som stärker din hälsa (jag har skrivit upp den på min julklappslista).

Jag tycker att jag alltid haft sunda matvanor i grund och botten, mycket tack vare min mor som aldrig presenterat mig för lördagsgodis eller läsk. Självklart unnar jag mig en pizza då och då och tar ett glas coca-cola, men det är inget sug jag har.

Nu när jag fått min diagnos, EDS - Ehlers-Danlos syndrom, vilket är en kronisk bindvävssjukdom som i mitt fall satt sig på lederna, så är det bara att acceptera läget och göra det bästa av situationen (vilket inte alltid är så lätt, but I'm getting there). Med en kronisk sjukdom tror jag att livet blir lite lättare om man accepterar situationen och strukturerar upp sin vardag med rutiner, vilket innefattar de två viktigaste punkterna för välmående - äta rätt på regelbundna tider och träna!

Inte konstigt att hjärt- och kärlsjukdomar och cancer härjar överallt när vi blivit ett stressat folk som varken har tid att laga mat eller träna.

Bort med den feta och osmakligt saltade snabbmaten och in med naturlig vitaminrik kost!

Logiken i det hela är ju inte chockande precis, men ibland glömmer man bort att hälsosam kost (och träning) kan hjälpa till så otroligt mycket och istället förlitar man sig på kemiskt framtagna piller som innehåller färgämnen, förtjockningsmedel och en massa konstiga förkortningar som vi inte har en aning om vad det är för något - som är främmande för kroppen.

Ingen inom sjukvården har sagt till mig att du kan förbättra din livssituation genom att ändra din kost trots framgångsrik forskning på ämnet, utan istället skriver de ut en massa mediciner och sen får man gå hem.

Jaha.. nu ska jag leva ett liv med pillerburkar och ständig smärta, tänkte jag och blev självklart deprimerad och fick då piller för det med!

Men nu har jag accepterat och bestämt mig - det här går inte!

Så nu har jag satt mig framför datorn, gjort en skylt till mig själv som numera ska sitta i köket så jag kan skriva mina inköpslistor efter den, gjort ett val och tänker från och med NU leva sundare och försöka förebygga och förbättra min hälsa så gott det går! Jag tvivlar inte ett dugg på att jag kommer må bättre, bli gladare och bli piggare!

Och kan man lyckas ducka för andra sjukdomar på livets väg så är ju det bara ett stort plus!

Tänkte dela med mig av min sammanfattning av vad Charlotte Erlanson-Albertsson, forskaren och professorn inom medicin, tipsade om idag hos Malou för att förebygga några sjukdomar med stora namn:




En julig inköpslista

 

 

 

 


En lista för desperata husfruar


Jag gillar henne bara mer och mer! Leila Lindholm!

Kolla in den här kloka och gottiga listan på ovärderliga husmorstips.

T.ex:

Stenhård avokado?

Om du har bråttom att få avokadon mjuk kan du lägga den bredvid ett gäng äpplen eller lök. Äpplena avger etylengas som påskyndar mognadsprocessen. Avokado ska för övrigt inte ligga i kyl då blir den missfärgad, likaså tomater som hellre ska ligga framme på köksbänken.


Rena koppar i ett nafs!

Har du köpt en kaffeservis på auktion eller har dina gamla kaffekoppar blivit missfärgade? För skinande rena koppar, blanda salt med lite vatten och gnugga bort missfärgningen på kopparnas insida så blir som nya…

 

Levande ljus

Ett superenkelt tips för att få ljusen att brinna långsammare och jämnare är att lägga dem i frysen ett par timmar innan de ska användas.

 

Detta är bara några, gå in och bli upplyst!

Jag sparar ner alla här nu i ett Word-dokument.

 

 

 



En signerad födelsedagsfika


Igår hade Tovis födelsedagsfika för dom som ville fira henne. Och det var såklart många! Drygt tjugo pers satt i köket och vardagsrummet och surrade. Hundar och ungar och paket och bakelser i hela lägeheten. Härligt!

Av min mamma fick hon Leilas nya bok Hello cupcake!. Och när hon öppnade boken såg hon till sin förtjusning att Leila skrivit en liten hälsning till henne Tove, Lycka till med bakningen i din nya lägenhet! Leila ♥. Jag kunde inte hålla tyst och lät ungeför som en chockad prussiluskan med handen för munnen. Vilket min mor hade förutspått så hon tog upp ett paket till och gav det till mig och sa Ja, man får väl göra som när ni var små (vi är inte systrar men när vi var små var vi "ensam-barn" båda två och eftersom vi fann varandra redan i två års ålder så har vi umgåtts typ jämt och därför kallar min mor henne för sin "extra dotter"), ge er ett varsit paket så det inte blir orättvist, och skrattade. (Jag inser här nu att jag framstår som otroligt bortskämd och avundsjuk av mig men jag blev såklart jätteglad för Tovis skull!) Barnsligt glad blev jag och slet upp paketet för att beskåda min vackra Leila-bok. Hon hade såklart skrivit en liten hälsning till mig också :D Tänk så lycklig man kan bli! Underbara Leila!



Mammsen hade träffat den glada och trevliga Leila Lindholm på Hem & Villa-mässan nämligen och såg då chansen att köpa den perfekta presenten till Tovis (och mig). Tovis är ju en riktig bakfantast!

Och temat var svårt att missa i paketen. Receptbok, bakformar, ungsformar, blommiga bullpapper, bakskålar, slickepott m.m. Ja, ni förstår. Vi alla ser fram emot att äta goda bakverk i hennes nya lägenhet!




En dikt





Denna fina dikt hittade jag på en bok inne hos Anna-Malin.

En nedräkning



Idag är det endast 71 dagar kvar till julafton!

Underbart!



Julgranen förra året, 2010. Och Skrållan nere till vänster.


En fredagskväll


Idag sov jag ut ordentligt, vaknade precis innan tolv, skönt och välbehövligt efter alla spänningar jag haft i kroppen denna vecka. Mellan då och nu har jag hunnit ta en liten promenad, tränat igenom träningschemat här hemma, duschat, käkat och sitter här nu med ett glas vitt och väntar på att grannen ska komma över och att sambon ska komma hem från jobbet.

Ikväll ska jag, sambon och grannparet mysa hemma hos Malmen i hans svarta och blanka ungkarlslya, ta ett glas vin och skratta och babbla som vi gör bäst.

Hoppas ni får en underbar höst helg!

En helg i höstens tecken



En bild från sensommaren, då trädens blad fortfarande var gröna.


Man märker verkligen att hösten är här på riktigt nu! Det är riktigt kallt ute, under tio grader mitt på dagen och sambon fick skrapa rutorna på bilen igår morse! Både jag och Kattis (som ni ser på headern) har fått snuva och nyser ikapp här hemma. Elementen har åkt på och fleecetröjor och duntäcken är numera ett måste.

Medans graderna sjunker utanför och träden blir gulare och kalare blir jag mer och mer sugen på långkok, grytor, stora vida koppar fyllda med ångande te upp till kanterna, murrigare och dovare färger i både inredning och kläder, levande ljus och sprakande eldstäder, gosiga hemmakvällar i soffan med sambo och katter, filtar och filmer.

Men så mysigt! Hösten är mer än välkommen!

En insamling för att stoppa cancern


Jag kan inte sluta att tänka på denna hemska sjukdom som så orättvist tar de finaste ifrån oss.
Gårdagens begravning skakade om mig rejält, jag hade svårt att sova inatt på grund av alla tankar som for runt i huvudet på mig.

Det är många som drabbas av cancer på ett eller annat sätt. Alldeles för många i min närmaste krets är drabbade av sjukdomen. Jag skriver inte ut vilka de är eftersom jag inte frågat om de vill berätta.
Men den är ständigt väldigt nära - cancern.
Oron finns där hela tiden.

Som om det var meningen gick jag nyss in på Tyra Sjöstedts blogg där överskriften slog till hårt i bröstet, CANCER.

Forskare är duktiga, men forskningen är dyr. En kan göra lite, men många kan göra mycket! Vi är många här i bloggvärlden. Låt oss alla hjälpas åt!

Skicka ett sms till Cancerfonden som bara kostar 50 kr för att stödja cancerforskningen. Smsa: BESEGRA 5669 till nummer 72988


En begravning †



Igår var en mäktig dag. Det var Jouni Laukkanens begravning utanför ett av hans viktigaste livsverk
- ungdomsgården Kryddan, Vaksala kyrka.
Det var den vackraste begravning jag varit på, full av minnen, kärlek och Jaunis musikaliska röst.

Med över trehundra personer, hastiga och karaktäristiska förändringar i vädret, storbildsskärm med projektorfilm över hans liv, en vacker kista överröst av blommor och kärleksgåvor, vackra personliga tal av hans nära och kära, dikter, sånger och Jaunis egenkomponerade sång och musik - kunde det inte bli annat än mäktigt.

En bitterljuv dag med självklar sorg men samtidigt en lättnad
- nu är det över och kvar finns allas kärleksfulla minnen av Dig.

Du lyser med din frånvaro Jouni Aslak Laukkanen. Ingen kommer någonsin kunna eller ens komma i närheten av att ta din plats här på jorden. Du såg oss alla, gav oss modet att ändra på det vi kan och acceptera det vi inte kan ändra och visdomen att inse skillnaden.

Vi saknar dig, dina bamsekramar, din kärleksfulla blick, ditt gapskratt och din gudomliga sångröst.

Vila i frid vår allas vän ♥


Han ville att denna låt skulle spelas på hans begravning:




En blandad vecka


Jag kom precis hem från min bästaste vän som hade ringt mig 4 gånger och skickat 2 sms medans jag var inne hos sjukgymnasten. Hon var så ivrig att berätta att hon fått en lägenhet!! Och inte var som helst, nej granne med mig! :D Förstår ni? Jag kommer kunna springa över när som helst! Så himla lycklig är jag och oerhört glad för hennes skull! Som hon har väntat och kämpat för detta.

Det var nämligen det här som ni skulle hålla tummen för i söndags. Jag skulle sätta klockan på ringning tidigt för att komma först i kön till en speciell grej. Minns ni?
Det var i alla fall detta. Det var telefontid från kl 8.00 och det var först till kvarn som fick lägenheten. Så vad gör man då? Jo, man tar sin privata mobil och sin jobbmobil och börjar ringa från båda fem i åtta med ca 10 sekunders mellanrum. Tovis satt hemma hos sig med två telefoner och jag satt hemma hos mig med två telefoner och på så vis kom (jag) hon först till kvarn! Underbart!

Så idag har jag suttit och druckit te vid hennes köksbord medans hon börjat fylla flyttkartonger, för 1/11 är det dags!

Och nu sitter jag i soffan och uppdaterar frenetiskt Emmas blogg för att se hur det går, det är så spännande!

Och snart ska jag iväg till min andra granne Isábel på finmiddag och myskväll med färsk pasta, kantareller och Desperate Housewives, kan det bli bättre?

Hos sjukgymnasten igår fick jag cykla dubbelt så länge än tidigare och gjorde en repetion mindre på axelövningen eftersom jag har så ont just nu. Och idag hos den andra sjukgymnasten fick jag bli en mänsklig nåldyna igen, vilket är bra för jag svarar tydligen mycket bra på den behandlingen.


Nu till överskriften. Denna vecka bjuder på lite olika.

Vi tar det sorgliga först:
På onsdag är det begravning för en av de finaste människor jag känt. Han dog i cancer efter två års kämpande och lämnade kvar fru, barn, barnbarn och många "lärjungar". Han har agerat ungdomsledare (för både min sambo och mig när vi var yngre) på en av Uppsalas ungdomsgårdar, han har stöttat, tröstat, peppat och hejat på oss och alla våra bekanta när vi behövt det som mest. Han var en förebild och en vän. En nära familjevän för oss. Sorgen är stor men det som ger lite ro är att han nu slipper må dåligt längre.

Nu till det roliga:
Att Tovis har fått en lägenhet såklart! Wihoooo! :D
Och på lördag ska hon ha födelsedagsfika hemma hos sig där hon bor nu. Det kommer en massa mysiga människor och det bjuds på underbara bakverk som alltid! Det ser jag fram emot!
Jag är en sån person, jag behöver saker att se fram emot för att hålla mig själv motiverad. Speciellt nu när jag är sjukskriven. Annars kan det lätt bli att jag blir lite nere av att bara sitta i soffan medans tiden bara går. Jag går ju i och för sig till sjukgymnaster och så också men dagarna rinner ändå bara iväg, och då är det alltid roligt att ha något att vänta på, att se fram emot, att tänka på och glädjas åt.


Så nu ska jag bege mig över till grannen för lite tjejmys. Detär något att glädjas åt!



En alldeles för tyst lägenhet


Jaha, då var det måndag igen då. Jag tappar liksom medvetandet nånstans mitt i veckorna, har ingen aning om vad det är för dag eller vad klockan är och bryr mig inte så mycket om det heller. Men efter en helg med soffhäng med sambon och vänner så känns en måndag som en oerhört tråkig dag, den är grå och den är tyst och jag är ensam. Tvn står på och jag hör någon nyhetsankares röst och hur mina fingrar smattrar över knapparna på tangentbordet till datorn och en katt som knaprar torrfoder. Men annars är det helt knäpptyst här hemma. Mute:ar jag tvn så hör jag ventilationen till och med.

Men nu ska vi inte vara sånna, nej ibland är det skönt att vara ensam. Jag ska nog göra det jag gillar allra bäst denna gråa måndag. Pilla lite i blomkrukorna i fönstren, ta ett varmt bad, klia katterna, klippa i tidningar, byta ut alla ljus till nya och tända de för mig själv, titta in hos Er och kolla vad ni har för er medans jag surplar te ur min nya favoritkopp. Ja, det låter som en bra idé!

Men först, besök hos sjukgymnasten. Men idag tänker jag inte träna armarna, jag cyklar extra mycket istället! Japp, nu på med easytonesen!





En dålig uppdatering




Jag ber om ursäkt till er söta läsare som tittar in här, jag har uppdaterat dåligt nu i helgen och det beror på att ibland måste jag vila lite från att blogga emellan åt. Inte för att det är speciellt fysiskt eller ens mentalt ansträngande men när jag kommer i mina svackor och har extra ont i armarna, vilket jag haft i helgen, så är allt, även det minsta lilla, ansträngande för mig.

Idag har jag varit hos sjukgymnasten och blivit en mänsklig nåldyna och fått bindvävsknutar bortmasserade, så nu är jag mer avslappnad i bröstryggen men har dock fått blåmärken på överarmarna. Mycket fancy!
Jag har även fått träningsvärk i vaderna! Vilket jag tycker är lite härligt, då känner man att man gjort något. Tå-hävningar är nämligen min nya punkt på träningsschemat här hemma. Minst 100 om dagen! Utan att tappa balansen.

Så denna helg har jag varit lite tråkig här på bloggen. Vi har bara suttit i soffan, spelat Wordfeud, tittat på film (ikväll såg vi "All good things", vilken jag kan rekommendera, jag gillar allt som är baserat på verkligheten), kliat katterna och druckit te och coca-cola.

Imorgon är klockan på ringning tidigt för att försöka komma först i kön till en mycket viktig grej! Fixar det sig så talar jag om vad det var. Håll tummarna (eller tummen, jag får för mig att det betyder otur om man håller båda) för först i kön! Spännande!



En regnig fredag




Regnet bara öser ner utanför, himlen är jämnt ljusgrå och det blåser så hårt att träden piskas av det nästan vågräta regnet. Men

- det är fredag!

Vilket betyder att efter middagen hos mamma ikväll så är det jag och sambon igen och vi har hela helgen på oss att slöa i soffan tillsammans med katterna med tända ljus, spela Wordfeud mot varandra (ja vi ligger i soffan som två 15åriga datornördar med varsin iPhone och spelar), äta något riktigt onyttigt och titta på någon ny film som jag bölar till som ett litet barn. Och sen förflyttar vi oss till sängen och fortsätter Wordfeud battlen tills vi somnar intrasslade i varandra för att vakna upp tillsammans till en lördag och ligga och dra oss hur länge som helst för att sen gå upp och baka scones till frukost och placera oss i soffan igen.

Så för min del får det regna hur mycket som helst.


Just det! Gårdagens resturangbesök med jobbet var mycket lyckat! Dock hade de slutat med Oreo-cheesecaken vilket var en besvikelse, men allt annat var fantastikst gott. Vi hade en kväll full av skratt, rödvinsfärgade läppar, köttdiskussioner, vinrecensioner, curlingplanering och en massa god mat och dryck.



En Texasmiddag


Ikväll ska jag ut med jobbet till resturangen Texas Longhorn här i Uppsala. Jag har ätit där många gånger förut, det är en av mina favoritresturanger, så jag vet vad som väntar! Snålvattnet börjar rinna här när jag tänker på de underbara köttbitarna man får på tallriken, det är deras nisch att tillaga riktigt bra kött.

Tidigare var jag osäker på kvällens outfit - jag är rädd för att man får lite förvrängd självbild när man är så mycket hemma som jag är nu pga sjukskrivningen, så jag var rädd för att klä upp för mycket eller klär ner mig för mycket. Men jag tycker jag lyckades ganska bra med att se respresentabel ut, eller vad säger ni? Efter att ha vänt garderoben ut och in så kom jag fram till svarta byxor, beiget linne, svart kavaj och ett stort halsband och på fötterna blir det beiga mockastövletter.

Kavaj får mig att känna mig väldigt proffesionell, så fort den åker på så känns det som att jag kan ta mig an vilket projekt som helst. Och det vill jag ju att mina arbetskollegor också ska tänka.

Ja nu ser ni ju hur det blir när man provar sjuttioelva saker innan man bestämmer sig, allting hamnar på golvet eller sängen..

 

Jag tog ett par svarta byxor med stretch i så att magen får lite rum när det vankas rejäla köttbitar och underbara dessterter till middag. De har en dessert som är to die for!

Oreo-cheesecake

Har ni hört! Oj oj oj, nu dreglar jag lite här. Nu framställer jag migsjälv som ett matmonster, och det är jag också, jag har ingen botten som min sambo säger, jag älskar god mat!

 

Men nu blev det genast brottom här. Jag ska möta några gamla kollegor på entrepenad-sidan lite innan för en öl.

Got to go!


En kväller


Nu vart det kväller!, som rumpnissarna i Ronja säger.

Mörkret är här och axeln ömmar efter dagens träning så nu blir det sängen för mig.

Imorgon blir det besök hos den andra (första) sjukgymnasten och sen hem för att utse en outfit som inte är för vardaglig, nej det får inte bli så pass så jag kommer dit i mjukisbyxor och ett gigantiskt linne som tuttarna tittar ut från som jag har på mig här hemma om dagarna, men samtidigt inte så pass finklädd att klackarna och LBDn åker fram och push-up bhn åker på under, utan nånstans mittemellan hade jag tänkt, för att gå ut och käka med jobbet på kvällen. Majoriteten är ju karlar inom mitt yrke (byggbranshen) så man vill ju se extra representabel ut som ung kvinna. Faktiskt.

Ja, vi får se imorgon vad det blir.

Nu - sängen och Wordfeud på iPhonen. (Jaa jag vet, men nu är jag besatt, så är det bara.)



En exklusiv doft


Igår när jag var påväg hem till Tovis så gick jag förbi ett skyltfönster där det var exponerat med olika doftljus i fina burkar. Jag var ju då tvungen att gå in såklart, och hela butiken var underbar! Kläder, inredning och doftljus - vilken kombo!

Ljusen som hon sålde var inga mindre än de exklusiva Voluspa ljusen. Googla! De doftar ljuvligt!  Min favorit hittade min näsa direkt och det var Mandarino Cannela som luktade glögg (!!) och för er som känner mig så vet ni att jag älskar julen ungefär lika mycket som Nalle Puh gillar honung, fast lite mer, och tänk er då detta ljus med den doften hela vintern- ååå vad underbart! Jag skulle dansa omkring här hemma och jag andas in djupt genom näsan och tralla bjällerklang bjällerklang ! ..Åå...

Nåja. De stora ljusen har en brinntid på 100h och kostar 350 - 400:-, så de kostar en del därför köpte jag inget igår, men om man då jämför med till exempel Durance ljusen som har en brinntid på 40h och kostar 169:- som jag köper utan att blinka så blir det ca 4kr/h för både Durance och Voluspa. Så egentligen är det samma kostnad!

Nej, nu har jag övertalat mig själv, det blir ett glöggljus till vintern!

 

 

 



En glädjande dag


Nu har jag kommit hem från sjukgymnasten och duschat och sitter nu på hedersplatsen i soffan. Jag fick inte göra någon ny övning idag utan det skulle vi göra nästa vecka istället, så jag körde extra hårt på spinningcykeln och maskinerna i gymmet. Hoppas jag inte tog i för hårt bara så axlarna blir värre, det känns lite i dom faktiskt.. Men jag får vila resten av dagen, nåja..

Ibland sviker minnet vilket inte alltid är så kul, men idag var det roligt minnsann! För i bilen hittade jag en påse som jag helt glömt bort från i förrgår där dessa härliga inredningstidningar låg.

 

 

Och nu när jag kom hem fick jag se att en av mina blommor (vet inte vad den heter) som jag tagit in från höstens balkong har tagit sig som bara den, trots mina o-gröna fingrar! Fullt med små ljusgröna skott sprider den ut sig som en stor bläckfisk!

 

 

 


Plus att där till vänster på sista bilden på korgen ligger det en plåt med svamp från förra veckan som jag också helt glömt bort! Torkade och klara. Härligt!


Tänka sig vad man kan! Mäkta stolt blir jag förstår ni, speciellt med tanke på att alla mina blommor jämt dör. Min sambo har till och med förbjudit mig att köpa blommor för han tycker att det är bortkastade pengar eftersom dom bara dör och hamnar i soporna. Så nu har jag en blomma att visa upp och peka på och säga titta, titta! när han kommer hem.

 

Resterande dagen tänkte jag spendera här i soffan med inredningstidningarna, kanske klippa ur lite inspirationsbilder till min inspirationspärm, titta på tv, gosa med katterna, blogga runt till er och se vad ni har för er, tvätta lite, pilla i naveln - ja sånt som man gör en vanlig höstdag såhär mitt i veckan.

 

Förresten så var melonjuicen jättegod! Fast det står vattenmelon men jag tyckte att den smakade mer honungsmelon, men men, potäjto potato.

 

 

 

 


En ljus onsdag

 



Idag är det ljusblå himmel, solen ligger ännu lågt bakom hustaken och jag har precis ätit frukost för att snart bege mig till sjukgymnasten. I måndags fick jag börja i gymmet och prova på att balansera på en halv pilatesboll för att stabilisera ända ner till foten så jag antar att det är dags för ännu en övning att lägga till på gymschemat idag.

Jag är ju som jag har sagt förut väldigt otålig av mig och vill gärna ha goda resultat med en gång och får jag inte det så känns det som att det inte händer någonting överhuvudtaget. Men om jag tittar tillbaka till i somras när jag inte ens kunde lyfta ett vattenglas så har jag kommit en bra bit på vägen nu när jag får pilla på maskiner i gymmet.

Så nu håller jag tummarna (eller en tumme för mig och en för Emmas låga blodtryck) för att mina axlar inte säger ifrån under eller efter dagens träning så att jag kan fortsätta på samma spår tills mina muskler blir som de ska.

Nu ska jag prova någon ny melonjuice sambon har köpt hem och sen måste jag gå om jag ska komma i tid.


En bästa väns födelsedag

 

Min allra bästa vän Tove hittade jag redan på dagis. En liten rufsig 2-åring med stripig lugg, axellångt brunt hår och mammastickade tröjor kom in i mitt liv. Och sedan jag första gången hälsade på hemma hos Pettersson’s ute i Jälla och stod på åkern och hon lärde mig att kråkor det är sånna man har i näsan, har vi hållit ihop.

 

Under min barndom har Pettersson’s varit mitt smultronställe i vardagen. Där får man alltid lika god mat av hennes finske Per Morberg till far och alltid underbart nybakat frukostbröd av hennes lilla mamma. Under hela vår uppväxt har vi delat på kärleken till inredning, mat, djur och natur. Hon är min egna lilla Leila som har lärt mig att åka skidor, att laga mat och framförallt att baka. Hon är alltid rakt på sak och blir hon förbannad, ja då märks det vill jag lova!


Jag har varit med om att hon blivit rasande två gånger under våra 20 år tillsammans och båda gångerna var det som ett vulkanutbrott. En asiat i Kina fick smaka på sin egna medicin och ett sliskigt vider på krogen blev upptryckt mot väggen när han hade stoppat handen på helt fel ställe.

 

Tovis är inte den som blir förstenad och sen går (som jag) chockad därifrån, nej hon stannar upp, andas in, och sen blir ögonen svarta och då är det bara att be till gudarna att det inte är dig hon är arg på.

 

Hon är den jag saknar så mycket efter tre månader att jag betalar ohyggligt mycket pengar för att tre plan och ett flertal timmar senare hitta henne i Phuket, Thailand. Hon är min varmblodade viking som aldrig blir sjuk, kokar mig alltid te och trycker i mig de mest underbara bakverken som är to die for! Hon är den som säger ”Ooo vad spännande!” med hög ton, upptryckta axlar och ett brett leende. Hon har alltid fina naglar och måste byta om tio gånger tills hon känner sig ”bekväm” i sin outfit. Det går inte att fläta hennes hår för det är alldeles för oskuldsfullt, högblankt och aldrig färgat. Julen är vår högtid då vi julpysslar, bakar pepparkakshus och skickar fantastiska julkort till varandra. Hon är den jag alltid ringer, och jag vet att hon alltid är ärlig. Hon är den snällaste, mest rättvisa och den mest ansvarsfulla människan jag känner.

 

Jag älskar henne innerligt ( i våt ock tort ;) ) och hoppas på en livslång vänskap.

 

 












Idag var det hennes födelsedag, igår var vi på resturang Stationen här i Uppsala och avnjöt ev trerätters middag och idag fick hon detta ovan. I paketet var det boken "Loppisliv & Lemonad" som jag såg att hon sneglade på i somras när vi var nere i Bohuslän. Den kan jag rekommendera till alla pysselmänniskor som uppskattar vackra bilder och goda recept.








En krångelblogg


Bild från nyårsafton för några år sedan



Nu är jag precis hemkommen från världens bästa Tovis och är jättemätt och jättetrött. Vi fick världens godaste middag bestående av helstekt ryggbiff, rotfrukter i ugn, sparris och fetaostsallad och rödvinssås. Till efterrätt var det citronmaräng-paj, ja ni hör ju!

Varför min blogg krånglar är då för att inläggen kommer i konstiga ordningar. Ett inlägg jag skrev nyss hamnade längre ner i bloggen och jag fattar inte hur jag ska få det högst upp.. Men men. Man får scrolla ner helt enkelt.
Uppdatering: Jag lyckades!

Nu är det sovdags och imorgon är det lill-lördag och halva veckan har redan gott. På torsdag blir det resturangbesök med jobbet och sen är det helg!

Men nu blir det den varma sängen med duntäcken, katter och älskad sambo. Godnatt!

En födelsedagstisdag





Igår var jag och min Tovis ute på resturang för att fira henne. Hon fyller år på riktigt idag så nu ska jag sticka iväg på lunch med sambon och sen bär det av hem till Tovis för bakning och förberedelser till kvällens middag som hon ska ha hemma hos sig. Så jag skriver mer sen.

Got to go!




En äppelpaj


Iförrgår bakade jag och Tovis en äppelsmulpaj här hemma till efterrätt och den blev så god att jag har käkat minst två bitar varje dag sen dess men igår tog den slut (tyvärr) så jag gjorde det enda rätta, helt enkelt en ny! Nu är den också slut harkel harkel men men. Jag tänkte dela med mig av det otroligt goda men mycket enkla receptet:

3-4 äpplen
kanel
socker
smör

Jag tar lite på känn.

Kärna ur äpplena, dela de på hälften och skär de i tunna skivor. Släng ner de i en stekpanna med en rejäl klick smör och pudra över en massa kanel och socker. Låt stå på låg värme i ca 10 min.

Under tiden:
1dl socker
1dl havregryn
1dl kokosflingor
1dl vetemjöl
100g rumstempererat smör

Blanda de torra ingredienserna med en gaffel. Dela smöret i mindre bitar, nyp ihop smöret med de torra ingredienserna tills det inte finns gigantiska smörklumpar kvar.

Häll upp de nu mjuka och mojsiga äpplena med all "sås" som blivit i stekpannan i en ugnsfast form, häll över smuldegen jämt över äpplena. In i ugnen på 200° i ca en kvart, tills gyllenbrun.

Avnjutes gärna med vaniljglass.



Bon appétit!


En glädjechock



Bild: Myrrabutiken på facebook




Alltså... Nu går det ju käpprätt åt skogen här med julbudgeten.

Tidigare i veckan  skrev jag om att jag och Tovis var på medlemskväll på Myrra här i Uppsala och då gick jag in på www.myrra.se för att länka dit så ni fick se allt det fina som de har i den gudomliga butiken men istället hittade jag en bortglömd hemsida utan bilder och större engagemang i layout.

Men nu googlade jag på myrra för att hitta en hylla som jag är på jakt efter som var slut i butiken och finner då denna domän www.myrrauppsala.se!

Nu behöver jag inte ens släpa mig ur soffan eller släpa på kassar på stan! Heja online-shopping!! Oj oj oj, nu blir det farligt. Varning för eko i plånboken!



En handgjord ny vän


 

Min gudmor har gått och förlovat sig och de har bott som kärbos ett tag nu men ska nu äntligen flytta ihop (glad för deras skull!) och igår kom mammsen över med dessa vackra skapelser och sa att gudmor vill att jag ska ha dom, happy me!

 

Drejade, handmålade, tunna och matta. Kommer bli helt ljuvligt att lägga läpparna om kanten och sörpla i sig ett väldoftande te.

 

 


En sista grillning






Solen skiner, himlen är blå, grillen är tänd och fåglarna kvittrar tillochmed. Ja, jag blev så sugen när jag såg grillen stå där och se ledsen och övergiven ut när jag var ute på balkongen i solskenet och rensade bort sommarens växter som nu givit upp när nätterna blivit kyliga. Så nu doftar det grill ända in till soffan och majskolvarna är förkokta och chorizon ligger framme på tining och mozzarellasalladen ska blandas och sambon är påväg hem och snart  -  snart är det dags för årets sista grillning.

Gud vad gott!!


En kebabkille mindre


Idols egna charmknutte Maikel åkte ut i gårdagens kvalfinal och jag kan inte vara mer besviken. Världens sötaste! Jag vill bara ta hem honom och kramas och dansa "moves like jagger"-dansen som han bjöd på i veckan tillsammans med honom i mitt vardagsrum och klappa händerna och heja på honom tills han inte orkar dansa mer. Och sen ska vi ut och hålla händer och skutta fram längs trottoarerna och gå och äta keabrulle tillsammans och fnissa åt alla de andra i Idol som inte alls är lika ödmjuka och inte alls har samma ogenerade dansstil som han. Åå jag vill bara ta med honom från den där miljön som får honom att se så malplacerad ut att jag sitter och fnittrar nervöst för migsjälv med händerna för ansiktet när jag tittar på reprisen på tv. Titta bara så underbart:

 

 


RSS 2.0