En nyårsafton


Nu är man redo för en middag hos paret Ö och det nya året 2012!

Jolel står i duschen (trots att vi ska vara där om 10...) och jag sitter på soffan och väntar ivrigt på att fira in det nya året!

Nej nu ska jag skrika lite på han att skynda sig.

Gott nytt år på er !!


En bio


Nu blir det bio med sambons familj! Får se hur det är med vår gamle Stig-Helmer Olsson!
Sen glögghäng, mys!


En juldag


Idag vaknade vi upp till en lägenhet där julafton lyste med sin frånvaro. Julklappar på golvet, julgodis på vardagsrumsbordet, julmat i kylen och en julgran som endast hade en katt under sig. Helt tyst. Jaha, då var det ett helt år kvar till nästa..

Men dagen blev muntrare!

Jag har invigt mitt nya strykjärn ( ojojoj vilken steampower! ) och min nya värmefilt höll mig sällskap i soffan ikväll.

Men innan det blev kväll så hann vi med en julfika hos pappa och energiknipperna och en (icke-jul) middag hos Jolels lugna mamma och syskon. En balanserad dag med andra ord.

Och imorgon blir det ett sista julfirande för det här året och det blir hos mommo och moffa. Jag och mammsen kommer ut med lite julmat och kramar.

Sen är det ju mellandagsrean som börjar!!!! Jag fick ett underbart presentkort av far som skall sättas sprätt på! Ooo vad kuligt! Ut med armbågarna, här ska shoppas!!

Resten av veckan bjuder på bio, välkommen-hem-från-Thailand-fika, vila och nyårsfixande. Mys!

Hoppas nu haft en underbar julhelg!


En julafton


Igår var det julafton och idag är den över. Nu börjar man redan ladda för nyår!

Julafton blev underbar! Mycket folk, mycket mat och mycket julklappar! Precis som det ska va!

Några bilder får ni nu, och fler kanske kommer när jag samlat in bilder från allas kameror.


En grundlurad pudel


Ni kommer ihåg den där super braiga appen jag pratade om för några dagar sen? Om en frisyr à la Sara Jessica Parker? Jo, tänkte prova den såhär på julafton. Inte smart.

Såg ut såhär imorse:

Jul-pudeln

Så jag försökte rädda det hela med ett tiotal hårnålar.

Får nog öva några gånger innan nyår.



En stressad Linkan



Helt plötsligt var det julafton om två dagar?! Jag tyckte att jag var ute i god tid med allt. Men huva mig vad stressad jag är nu. Kanske överreagerar jag men jag blir alltid stressad ända in i det sista.

Det är därför det är dåligt med action här inne nu. Har fullt upp i hemmet. Vi får ju hit folk på julafton! Då ska allt vara tipp topp och maten skall vara klar efter Kalle Anka!

Så GOD JUL på er allesammans!

Och kom ihåg att heja på varandra!


Ängeln Linkan med glorian (spegeln i hallen)






En chokladkola



Bild: Leila.se (min är ej fotovänlig)


Ja, ni kanske undrar hur det gick med kolan?

Jo, det blev inte kolaknäck över hela köket, bara över hela spisen.
Och den skulle kokas upp till 116 grader, men varje gång den nådde 108 grader så envisades den med att koka över! Så jag höll säkert på i en timme att sätta den på plattan, titta på termometern, blicka över kolan och se om den möjligtvis hinner bli varmare innan den bubblar över? Nej.
Det bubblar över, jag drar bort kastrullen, temperaturen sjunker
- och så började jag om igen.

Ja så vad gjorde jag då? Jo jag ringde såklart till min egna bagarfantast Tovis!
- som då inte svarar när jag står där med knäck över hela spisen?!

Så då ringer jag min egna bagarfantast nummer dos, Tovis mamma.
Hon förklarade pedagogiskt för mig att den skulle nog behöva en vidare kastrull att koka i.

Sagt och gjort. Det kokade inte över och den blev 116 grader varm (eller rättare sagt 112 grader varm för då skulle man ta bort den från värmen enligt Leila).

Sen skulle den hällas över i en brödform med plastfolie i för att få svalna i rumstemperatur.
Vilket jag trodde skulle ta sisådär en 5-10 min. Icke!

Två timmar senare hade den svalnat och jag skulle vända på den för att skära den i små gulliga munsbitar till fyrkanter. Men vad händer då?
Har den svalnat? Ja.
Har den stelnat? Nej.
Så den rinner sakta ut på skärbrädan som jag vänt upp den på och jag får knappt bort den förbannade plastfolien!


Jag blev tokig.

Så nu ligger den i frysen.

Hoppas att den stelnar. För god var den! Det kände jag när jag slickade av fingrarna.
Så steenar den inte så äter jag upp den med sked.


Så summa summarum:
Inte lika illa som Rudolf i Sunes jul.
Men det blev en chokladkola som inte äts i små munsbitar till tärningar, utan den äts med sked från skärbräda.

Vill ni prova själva? Tror ni att ni lyckas bättre?

Då kan ni prova på det här.







En julgran

 


 

 

 

 

 

Nu är den klädd! Det fattas bara några röda kulor som älsklingen ska sätta in där det passar sen.

Men jag kan verkligen rekommendera en ljusslinga med massor av små lampor på istället för den där gamla trötta trassliga trasiga ljusslingan med låtsasljus i som jag tidigare år har envisats med att försöka få ut med jämna mellanrum i granen medans svordomarna farit.

Nej, tacka vet jag en underbar formbar hel ljusslinga som man bara kan lägga eller vira på grenarna för underbart mysljus!

 

 

 

 

 


En förväntan!



Alltså, hörrni, den här Emma.
Denna underbara, fatastiska, helt superduper fascinerande turbo-bruden alltså!
Nu har hon fixat lokalerna som vi ska vistas i när vi kommer ner till Skåne för ett weekend-besök. Och det var inte vilka lokaler som helst, ne-e, kolla här:

Här ska vi äta Tapas-buffé mums mums!
Och här ska vi underhållas av Björn Ranelid (och av varandra såklart!)


Varje dag överraskar hon oss med något nytt till eventet. Man blir alltid lika glad av att kika in (läs: hänga jämt) på hennes underbara blogg.

Jag lägtar sååååå till februari!




En halv jobbvecka kvar till jul!



Idag är det måndag vilket betyder jobb! Men jag tror denna vecka kommer svischa förbi, för på onsdag är det "GOD JUL ALLESAMMANS! SES NÄSTA ÅR!". Jag tog ledigt den 22a för att hinna med allt stök här hemma innan julafton då sambons familj kommer hit. Stressen hinner alltid ikapp mig hur mycket jag än planerar. Så för min egen skull tog jag två dagar ledigt innan.

Idag var det ett julbord till till lunch, men det är nog det sista! Förutom julbordet på självaste julafton då då, men det är ju det riktiga julbordet, det godaste av de alla!

Nu har jag skrivit ihop tre rim till och tänkte ta mig i kragen och baka de där chokladkolorna som jag har gått runt och tänkt på de senaste dagarna. Jag drar mig nog för att göra de för att jag är rädd att de ska bli fel och att det sen ser ut som om Rudolf från Sunes jul har varit här och bakat knäck... Men vad är det värsta som kan hända? Att jag glömmer den på spisen och hela träkåken brinner ner? Äsch, vi har ju hemförsäkring.
Det löser sig.

Men ni kan väl hjälpa mig lite? Håll tummarna nu för mig och min kola!





En fika hos gamla grannar



Idag var mammsen och jag bjudna på fika hos hennes grannar.
Underbara bakverk och gosiga småtjejer som alltid!





Det gäller att ha tungan rätt i mun!




Att fota sig själv med iPhonen var väldans kul!




En julfest med jobbet



I fredags åkte vi mot Upplands-Väsby för att äta julbord bland cowboys och Rednex. Maten var hemmagjord och underhållningen var på topp!  En superrolig kväll med kollegor som bar cowboyhattar och dansade på borden!
Tack för en underbar kväll!
































bilder: poplight.se och Linkanfemme




En rimstuga här hemma



Jag sitter nu och rimmar till julklapparna, har nu bara några rim kvar. När man väl kommer in i det så går det ganska fort!

När det är klart är det dags för köp av julegran och ingredienser till kvällens middag med sambons bror och hans flickvän.

Utanför yr snöflingor omkring och marken börjar äntligen bli vit!

Hoppas ni får en julig helg!

 

 


En kväll med kollegor och julmat

 

Nu är det dags att åka mot Stockholm! Julbordet är här i år igen. Vi har precis fått julklapp av jobbtomten (det var en underbar julklapp i år igen!) och ska nu ut till bussen som skall ta oss mot maten!

 

 

 


En lucia med saffransskorpor




Igår var det lucia och jag var hemma och försökte få ihop lite kvällsfika till sambon och mig. Jag provade på Leilas saffransskorpor, och de blev helt ljuvliga!!
Jag måste göra fler!

Jag tröck säkert i mig 7 st, medans sambon käkade det lågmälda antalet 2, men tyckte att de var mycket goda!
De här tyckte jag var ett underbart supplement till glöggen på lucia istället för lussebullarna, det kändes lite mer vuxet och inte lika onyttigt (denial...hrm).

Prova de om ni inte redan gjort det! Superenkelt och supergott! Precis som det ska va!






En tredje advent med fyrverkerier



Det är inte så lätt att fota fyrverkerier med en gammal iPhone.. Det var maffigt i verkligeheten.



Den första advent här i Uppsala skjuts det upp vackra fyrverkerier nedanför slottet. I år var det lite försenat, så den tredje advent tog vi plats utanför slottet. En hel show av raketer och musik uppskattades av Uppsala-folket. Vi var där, jag, min sambo, hans syskon och hans mamma, och fascinerades av de vackra färgerna i den mörka, kalla vinterkvällen.

.. "Så satte det magiska himlaspelet igång, ackompanjerat av kongenial, dramatisk musik. Både fullmånen och de klara stjärnorna skymdes snart av krutrök medan färgrika explosioner ritade gyllene spår på kvällshimlen, och folk ooade och skrattade förtjust."

Skriver Anna Bill på UNT



En julklapp till MIG från Buzzador


Efter att jag hade fått erbjudandet om eltandborsten från Buzzador så kom nästa underbara erbjudande! Vilket jag såklart nappade på också såhär till jul (jag är en sucker för bra erbjudanden). Denna gång var det OBH Nordica som stod för kalaset. Inget mindre än OBH Nordicas vinterpaket innehållande Stekpannan EcoKitchen 26 cm, Värmepläden Warm & Cosy och Strykjärnet Formula 400i TS!

Så när jag såg det här erbjudandet visade jag det för min älskade sambo som sa att jag kunde få det i julklapp! Vilken lyx!

Nästa år kommer bli en fröjd för mig! Matlagningen blir lättare och bättre, strykningen blir lättare och bättre och efter alla sysslor kan jag krypa upp i soffan och vira in mig i min nya varma bästa vän tillsammans med en kopp te och en gosig sambo. 2012 kommer bli ett mysigt år!







ECO Kitchen stekpanna 26 cm (blå)


Eco Kitchen26 cm ingår i en serie pannor i läckra kulörer i 100% naturmaterial med överlägsen hållbarhet.

OBH Nordicas stekpannor Eco Kitchen har en unik beläggning – OBH Nordica longlife Ceramic coating – som är en keramisk beläggning gjord enbart på naturmaterial.

 


Pannan är mycket reptålig vilket gör att den håller längre än de flesta andra beläggningarna på marknaden. Dessutom tål den högre värme (450°C) än vad vanliga teflonpannor gör. Pannan har greppvänligt och värmeresistent handtag och är gjord av gjuten aluminium.

Stekpannan fungerar på alla typer av hällar, även induktion. För bästa resultat
vid stekning, använd en klick smör eller olja. Eftersom stekpannan delvis är tillverkad av aluminium bör den inte maskindiskas. En perfekt stekpanna att
ha som bas i ditt kök!



Warm & Cosy - elektronisk värmepläd perfekt för kyliga kvällar

OBH Nordicas Warm & Cosy är en elektronisk värmepläd som snabbt kommer att bli din bästa vän i vinter (OM den kommer bli!!!).

Den mjuka värmefilten i mjukt plyschtyg med tunna, insydda värmeslingor har nio sköna temperaturinställningar och blir varm på bara ett par minuter. Lika lång tid som det tar att fixa en kopp te och ta fram boken eller sätta på favoritfilmen. En timer stänger av filten efter 3 timmar.

Filten går att tvätta i maskin i 40 grader. Storlek 160x120 cm. Avtagbar strömbrytare.


Formula 400i TS - Kraftfullt strykjärn med lång räckvidd.

Strykjärnet Formula 400i TS är ett kraftfullt strykjärn på 2400 watt, som fixar strykningen enkelt och snabbt. Med en reptålig dubbel keramisk sula glider strykjärnet lätt över tyget.
Den elektroniska temperatur-styrningen säkrar en jämn temperatur och ger ett perfekt strykresultat.

Formula 400i TS ger en extra kraftfull ångpuff som hjälper till med de mest besvärliga skrynklorna. Dessutom kan du stryka lodrätt, vilket är idealiskt för att ta bort veck på gardiner eller tyg som hänger på galge.

Automatisk avstängning
Den tre meter långa knallröda sladden gör det enkelt att stå och stryka där du vill.
Vatten tanken rymmer 400 ml och strykjärnet ger ifrån sig en ljudsignal när det är dags att fylla på vatten. Strykjärnet är lätt att hålla rent med självrengöring, anti-
droppsystem och inbyggt antikalkfilter. För säkerhets skull har strykjärnet även automatisk avstängning.










En julklapp till sambon från Buzzador


Här hemma är jag i full gång med inslagning av årets julklappar. Jag har en kvar att köpa, till mamma, sen är jag klar!

Men nu när jag slog in den senaste julklappen, vilken är till sambon, kom jag på att jag måste ju berätta för er vad det är! Och hur bra den nog är!

Jo, jag är ju med i Buzzador och fick erbjudandet att köpa en Philips Sonicare HealthyWhite-tandborste för ett reducerat pris, vilket jag nappade på direkt! Min sambo har länge önskat sig en eltandborste, men jag har tyckt att de har varit så tråkiga och att de verkar ha stannat i utvecklingen under de senaste åren.
Men nu! Nu kom den här och uppenbarade sig såhär lägligt till jul och allt.

 



Philips Sonicare HealthyWhite är en eltandborste med nyskapande sonisk teknik. De snabba borströrelserna skapar en dynamisk effekt som gör rent på djupet. Resultaet är vitare tänder på bara två veckor!

Med upp till hela 31 000 borsttag i minuten blandas tandkräm och saliv till en syrerik skummig vätska som rengör djupare i utrymmet mellan och bakom tänderna samt längs tandköttskanten där plackbakterier trivs. Resultatet är skonsamt naturligt vita tänder och en renare, friskare mun.

Välj mellan de tre lägena Clean and White (effektivt mot fläckar från kaffe, te, tobak och rödvin), standardläget Clean (för överlägsen rengöring) samt Sensitive (som rengör på ett skonsamt sätt). Ett fulladdat batteri räcker i cirka två veckor och en belyst ikon blinkar när det är dags att ladda.

Smarta funktioner:
  • Easy-start-program: Ökar styrkan försiktigt vid de 14 första bortstningstillfällena så att du kan anpassa dig till Sonicare-upplevelsen.
  • Quadpacer: Timer med 30-sekundersintervall anger när du är klar med varje fjärdedel av munnen.
  • Smarttimer: Timern spårar borstningstiden automatiskt och stänger av tandborsten efter två minuters borstning.
Det här ingår också:
  • 1 ProResults-standardborsthuvud för allmän rengöring. Borsthuvudet knäpps enkelt på för optimal hygien.
  • 3 färgringar för enkel identifiering av borsthuvudena.
  • 1 laddarkåpa med borsthuvudhållare.
  • 1 resefodral.
  • 1 flerspänningsladdare.
Säker och skonsam användning:
  • Slimmad ergonomisk design och gummigrepp.
  • Healthy White kan användas på tandställning, lagningar som kronor, fyllningar och skalfasader.



Som tur är kan man köpa till fler borsthuvuden så att jag också kan njuta av vitare tänder och en hälsosam munhygien. Med tanke på alla koppar te och alla glas rödvin som slinker ner behöver jag nog lite hjälp på traven av denna superutvecklade, megatekniska, mirakeltandborste mot vitare tänder!

När julafton har varit här och paketet är öppnat så ska jag prova den och meddela Er vad jag tyckte!
Kan nog inte bli annat än bra det här! Ni ser ju själva!
Äntligen har tandborstsindustrin tänkt till!



En händelsefull helg i februari




Jag har lyckats knipa åt mig en biljett! Hurra! Heja Emma!

Hon har kokat ihop årets (nästa år) blogg event i Malmö med bl.a. Ranelid, Böddi, en Druga och mycket mycket mer! Är ni nyfikna? Kika in hos Att vara någons fru FORT så in i! De är efterlängtade de där biljetterna, och det är endast 100 st som har chansen, så TA DEN!

Då ses vi nere i Malmö den 11 februari då? Ja?

KUL :D



En nyårsfrisyr


Tack vare Tovis har jag nu hittat världens bästa app: Craftgawker

Där hittade jag nu denna tutorial på en typisk Carrie Bradshaw - frisyr. Tänkte att jag skulle fixa detta till nyår och sen sätta upp det lite löst, tror det skulle bli snyggt!

För att vara på den säkra sidan att det blir bra så kan jag ju öva redan på julafton. Eller varför inte redan imorgon? Jag lägger upp en bild om jag lyckas.

Det som är extra positivt är att det är utan plattång/locktång/hårfön, vilket innebär att det inte är skadligt för håret. Därför kan man göra denna frisyr varje dag om man vill!

http://craftgawker.com/post/2011/09/16/24794/


Varsågoda!


En önskelista till tomten


Kära tomten

I år har jag varit extra snäll, de har du nog haft koll på.
Så för att bekräfta min snällhet kan du väl ge mig en klocka i julklapp?
Snälla tomten?



Om inte klockan finns att få tag på så går det bra med något från nedanstående lista. (Du ser, jag har t.o.m. tänkt på pedagogiken. Bilder på allt så det ska bli lättare för dig. Är jag inte omtänksam så säg?)





En snabbis på gymmet



Jaha, så var man precis hemkommen från sjukgymnasten. Jag skyndade mig att träna så fort det bara gick för att hinna hem till grannarna på en kopp kaffe innan de far iväg till Thailand! (Hoppas ni får en underbar resa! Och sola lite åt mig åsså!) Men de skulle åka tidigare så jag hann inte komma förbi, så nu sitter jag här och är uttråkad...

Funderar på att åka till jobbet och ta en kaffe istället..

Ja, så får det bli!




En gungande julbordsbuffé



Jaa ni.. Jag vet inte vart jag ska börja.

Maten var god!

Årets första julbord är avklarat. Jag överlevde.

Haha, ojojoj. Det var roligt. Men hörrni. Byggbranschen? + Alkohol. Ja, ni kan ju gissa hur det gick.

Tur att jag tog åksjuketabletter mot illamående, för det var inte bara havet som gungade om vi säger så!


Tur att vi från vårt företag var städade iaf. Men vi var endast fem stycken...

Två busslass med drygt 60 pers från olika företag inom byggbranschen. Hungriga och festsugna.
Majoriteten var män över 40-sträcket. Som några timmar och några snapsar senare tyckte att de var hetast i hela världen.

Det var en typisk kryssning. Buffé. Snaps. Gungande steg. Tacky coverband. Barer. Buggande pensionärer.
Och det hela slutade med ett klassiskt busslass hem som luktade alkohol och en nerkissad busstoa.
En liter Koskenkorva, en platta öl och en flaska apple Sourz senare höll buss-chauffören på att tappa tålamodet på riktigt. De som lyckades raggla sig fram till honom för att fråga om han kunde stanna till på vägen och släppa av de släppte han av med glädje.


Det var skönt att komma hem till en nykter människa, en varm säng och ett stadigt golv.


Men detta var som sagt bara det första. Vi får se hur nästa går. Nästa vecka är det dags igen. Två stycken.

Det kan faktiskt bara bli bättre.









En kryssning med årets första julbord




Bild: Eckerölinjen



Idag är det dags! Årets första julbord är här!

Det är med en av våra kunder som vi ska åka Eckerö-båten där vi blir bjudna på julbord, mysigt!

Jag är så sugen såå!! (Och då gäller det och passa på för vi alla vet ju hur less man blir där i mellandagarna av alla rester som har erövrat kylen.)


En timme till på kontoret, sen hem och lämna bilen, bli upphämtad av min favorit till projektledare och kl 13.00 går bussen mot havet!


(Jag har köpt åksjuketabletter som ska tas en timme innan avfärd, får absolut inte glömmas! Vill aldrig vara med om det illamåendet som jag fick uppleva sist jag åkte på kryssning, ve och fasa!)


En snöig måndagskväll


"Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var väl roligt hurra!"


En Västerås-bo med snygga glasögon





Jaha, då bor man i Västerås helt plötsligt. Och bär glasögon. Och har fått mellannamnet Stina :) Och har en himla bra smak må jag säga! Skitsnygga var glasögonen, som jag (enligt Lens Way) beställt i början av oktober. Lite nymoderna pilotbrillor i färgen guld. Verkligen min smak!

Men, nu i jultider så ska man ju vara snäll, så eniro.se blev min (och den andra Linneas) räddning. Jag har ringt både henne och Lens Way och rett ut det hela. Så kommer inte tomten nu på julafton och frågar efter snälla barn (eller vuxna) så blir jag besviken!

Jag hade gott kunnat hämta hem dom till mig, för betalda var dom, och snygga! Men moral och samvete som man har så blir en annan Linnea glad några mil härifrån.

Och det känns bättre i hjärtat. Nu kanske jag slipper bli en tusenfoting i nästa liv. Vem vet? Karma is the shit!



En vecka närmare jul




Bild: HD Wallpapers


Förskylningen är här och jag sitter på kontoret och snörvlar och harklar mig och tröstar mig själv med en kopp varm choklad och hoppas på det bästa. Igår kände jag mig riktigt krasslig så det blev ett varmt bad och en nubbe rom att harkla med. Hoppas att det skrämde iväg de värsta basiluskerna så jag kan få vara frisk!

Tiden går så fort när man har börjat jobba igen, skönt på ett sätt men samtidigt stressande. Igår var det liksom andra advent, på onsdag är det julbord nummer ett, på torsdag blir julkorten klara och sen är det bara två veckor kvar!! Herregud vad tiden rusar iväg.

Nu har vi bestämt att det blir julfirande hemma hos oss i år, vilket jag är mycket nöjd över. Jag älskar julen och vill gärna ha den på mitt sätt. Mat överallt och hela tiden, julmusik, jul-tv, glögg, snaps, julklapps-rim, julklappar, silvrigt, vitt och alldeles alldeles underbart!


Men nu blir det till att ögna igenom lite fler ritningar och sen möta mammsen på Ikea för matt-letning. (Vi har en görn hemsk matta nu i vardagsrummet och det går ju verkligen inte ihop med min vita sprakling christmas, så en vit ska det va! Eller beige.)





RSS 2.0