Experten




För tre år sen var det du som var debutanten. Så, ja, du har lärt dig valborgsläxan the hard way. Du startar därför dagen med en rejäl youghurttallrik och packar kylväskan, inte bara med en mousserande, utan också med en välfylld vattenflaska. Våtservetter och handsprit måste packas ned, till de hemliga besöken i buskarna - allt för att slippa de äckliga och nerkissade bajjamajjorna. Forsränningen skippar du, man ser ju ändå inget! - utan brer istället ut picknickfilten på en fin och solig plats
i Stadsparken i god tid, en ordentlig bit bort från den stökiga å-kanten.

Resterande dag blir fylld av skratt och härligt umgänge i form av Kubbspel och jordgubbsätning. Du avslutar kvällen på en härlig takterass med kära vänner och en grillad köttbit till middag.






vit kavaj och vitt vin


Nu är det bara två dagar kvar till Valborg! :D

Jag ändrade leveransdatumet i min senaste H&M-beställning så att jag skulle hinna få min nya vita kavaj innan sista april. Den kom idag!, och satt som en smäck! Beställde även två klänningar, en vit/marin randig och ett vitt fodral.

Jag är så taggad! Det ska bli strålande sol på lördag enligt dagens Metro! Ölen skall inhandlas, picknicken skall förberedas och outfiten skall provas. Jag ser fram emot en solig och varm dag i gräset, med jordgubbar, kubb och älskade vänner ♥

 

 



Det enda jag har emot den svenska sommaren är att den infaller så sällan


men när den väl faller in, så bör man leva i nuet och ta till vara på dagen!


Det gjorde vi verkligen idag! Jag vaknade av att älsklingen stod och stekte omelett till frukost. Sedan intog vi den bästa sol-posititionen i soffan med öppet fönster. Efter några timmar tog vi cyklarna och åkte ner på stan och tog en glass. Vi hittade en fin plats i Stadsparken och lyssnade på reggae i gräset. Efter nån timme cyklade vi runt till Framfickan för Corona med lime i solen, underbart! Hittade även underbara Matilda med familj på Riverside, har saknat dig såå! ♥



Vid halv fem cyklade vi hem, handlade på vägen, och hann bara sätta foten innanför dörren så kom grannarna över på grillning.

Efter den underbara maten blev det Buzz med baileys coffee till.

Nu blir det sussning, och imorgon löpning i solen och eventuellt grillning hos kära vännerna på takterassen :)


Ps. Fick nyss ett sms av mammsen där det stod "Jag har vunnit ett Akvarium ! ! !". Hahaha ! Var tvungen att ringa upp och kolla så det inte var ett skämt, men det var sanning! Ds.



tarta de pascalina



Varje skärtorsdag, sen så långt tillbaks jag kan minnas, har mamma och jag ätit påskmiddag hos min mammas bästa vän Eva. Detta år var inget undantag, vi var där igår på den underbara italienska påskpajen Tarta de Pascalina ! Nu har sällskapet utökat, så vi var 5 st. Mamma, jag, Jolel, Tommy och Eva :) Det var små laxsnittar till förrätt tillsammans med fördrink á la champagne. Sen Tarta de Pascalina och även flygande jakob med kassler som, enligt Eva, var barnsligt gott! Till efterrätt var det nästa barnsligt goda frestelse, maräng swiss!

Efter några glas champagne och vin blev det mannikäng i vardagsrummet, med chips som tilltugg. När klockan började närma sig 23.00 så var det dags för oss att ta bussen hem.

Hur trevligt och mysigt som helst ! Längtar redan till nästa skärtorsdag!

Eva sa att när hon inte orkar hålla middagar längre, så ska jag få ärva receptet och bjuda henne på det ! Det känns tryggt att veta att den inte följer henne till graven. Det blir Tarta de Pascalina varje skärtorsdag hela livet framöver!




corona med lime


Varmaste dagen hittills i år var idag, söndag! I Uppsala kom alla fram ur idet. Fullt med folk på stan!

Solen gassade och ölen var kall, ljuvligt! Mådde hur bra som helst! Vi satte oss på framfickan för att ta en öl, sen gick vi till O´leary's för att titta på en fotbolls match och äta middag, sen ut igen till ån för att avsluta dagen med en mjukglass. Där satt vi tills solen gick ner. Sen skjutsade Jolel hem mig på styret på hans räääser!


 

 

En perfekt söndag!

 

 

 

 

 

 


mommo & moffa


Idag åkte mamma och jag ut till mormor o morfar för att hälsa på i det fina vädret. Vi fixade lite påskpynt, bytte blommor i blomlådan, fikade och gick på promenad. Maria, en av deras grannar följde med under dagen, hon är så rolig! Hon har en väldig självinsikt och kan verkligen skoja om sig själv. Hälsosamt :)

Efter promenaden satte vi oss ute på gården där det var lä för att njuta av den varma solen.
Mormor blev kär på nytt och klappade på sin "goa gubbe" flera gånger och ville luta sig mot hans arm, haha :) De var jättegulliga!

Hon nådde inte riktigt med huvudet, men ändå!

 

 


bubbel


Herrn i huset kom precis hem från en kryssning som han varit på med sitt jobb. Fyllde spritskåpet till nock, och jag fick hela 5 presenter! Alla från bolaget haha, inkl. en flaska bubbel. Öppnades genast för att fira solen! Härligt!

 

Nu står min älskade vid grillen och jag ska börja på salladen. Jag blir så lycklig!

 

 


genom fönstret


Kanske en dum fråga, men kan man bli brun genom fönsterglas?
Uppdatering: googlade fram svaret, skulle ta en evighet att bli brun, så den smarta tjejen öppnade fönstret istället :p fick satan me färg :D



Har nämligen den perfekta sol-platsen här i soffan ...





kattövervakare


Mina bebisar har varit hos veterinären. Jag tyckte så synd om de igår! De var så ovetandes.. Veterinärkliniken var bra, speciellt veterinären Niklas. Men däremot hade de praktikanter som inte kunde ett skit och var otroligt oproffessionella! Det fanns ett formulär som man kunde fylla i om hur man hade upplevt bemötandet osv. De fick så de teg! De får ju fan tänka på att vissa ser sina djur som inte "bara ett djur" utan ens bebisar!

När vi kom hem, var de väldigt groggy stackarna! De skulle envist knalla runt, så de vinglade fram och tillbaka i lägenheten och ramlade varannat steg... Och nojjiga jag gick hack i häl som en annan stödkrage.. Tur att man har en harmonisk sambo.

De ville inte äta eller dricka. De spydde om vartannat och hade svårt att gå på toa :( Jag vakade över de hela tiden och kunde knappt sova på natten.

Nu på morgonen har jag matat de. De ville inte äta själva, men när jag matade de med lite tonfisk i taget så åt de ur handen på mig. Skönt! Gott tecken när de äter!

Efter det så blev de lite piggare. Kattis har legat i solen och rullat, och Skrållan har myst på vardagsrumsmattan bredvid.

Nu ligger de på varsit håll och sover så sött :) Kattmamman kan nu lugna sig lite i soffan.

 

 


isábel


Här:

Läppstiftet heter Sofie's och är från FACE stockholm.









Cloé - love


En försenad födelsedaspresent från Jolels pappa och fru :)

Bättre sent än aldrig!

 

 


kalas :s?


Haha jag tror minsann att jag har skämt ut min lillasyster lite.... Sorry!
Men är man storasyster så tänker man på sin lillasyster som pytteliten för evigt ♥
Kalas med rosa ballonger till min lilla prinsessa!




fjärilsvingar och fågelkvitter



Vilken underbar dag!

Har solat hela dagen på jobbet och fjärilarna flög omkring en! Även getingar...

Jag har precis tränat klart för dagen och vilar nu på soffan med balkongdörren öppen. Det är så härligt att höra fåglarna kvittra! Man hör på de att det är vår!

Nu blir det en dusch, och sen lite Italiano-snacks! Parmaskinkan skriker efter mig! Gud va gott!

Senare kommer Jolels pappa för att göra honom sällskap till fotbollen. Kanske ska bli sushi till middag :D!!! Wiiii!


Ikväll börjar även Filip&Fredriks nya program Nittileaks! De har man längtat efter i tv-rutan! Ska bli kul!

(Mycket utropstcken där... Men så är det när man är glad!)

En liten fjäril hemma hos Jolels mormor i paradiset på Bornholm

 

 

 

 


cykeltur i solen



Solen värmer och fåglarna kvittrar. Våren lockade på oss, så vi dammade av cykeln för att ta en liten cykeltur ut till Jolels lillasyster. Tussilagons gula färg tittade upp längs vägarna och man blev så lycklig!

Solen värmde men det var motvind hela vägen dit. Jolel tyckte att det var gratis extra träning medans jag bet mig i tungan i frustrationen av att inte komma någon vart.

Äntligen framme tittade vi in hos Magdis på lite mellanmål för att sedan fortsätta hem igen med medvind! Härligt! Vi flög fram i solen!

På vägen hem hittade vi även en fin tomt som vi tog en titt på. Väldigt fint läge, men dock lite nära nya E4an... Tyvärr har man inte ekonomin just nu för att köpa en tomt. Annars hade vi gärna satt tänderna i den!

Väl hemma igen så hade the hobos städat trappen. Tur för dom!


Snart blir det mat, och senare en eventuell fika hos grannen :)

 

 


hobos in the hallway


Idag är det underbara lördag! Dagen som är snäppet bättre än fredagen eftersom sovmorgonen hör till denna underbara dag. Trodde jag ja...

Nej, idag var det dags att flytta. Inte vi, utan Magdis, Jolels lillasyster. Självklart ställer man upp! Upp vid 9 för att bre en macka och hoppa i bilen med juicepaketet i handen.

Stopp här. Jag sätter på mig skorna medans Jolel öppnar ytterdörren. "Är det här några av dina nycklar?" Han håller upp en nyckelknippa. "Neej.." Jag går ut i trappen. Där ligger en nyckelknippa, en halvtom Maxpåse, ett tuggumipaket, och två superfräscha kissfläckar. Mitt utanför vår ytterdörr!! Har någon legat här och sovit eller?! Jag ringde min trogne granne en trappa ner. Det var som vi befarade, tjejerna bredvid oss hade haft fest i natt. Vi terror-ringde på dörren, men de vågade inte öppna. Så nycklarna har jag tagit i behåll, då måste de plinga på oss. Man får gärna ha fest, men man behöver inte bete sig som svin. Nu är det krig.






What are words if you really don't meen them?



Detta är så otroligt vackert ♥

Jag grinar som en barnrumpa, snörvel och allt.


Chris Medina

deltar i amerikanska Idol säsong tio.

Hans inspiration är hans fästmö som har fått hjärnskador efter en hemsk olycka.
När de förlovade sig lovade de varandra att de skulle gifta sig inom två år,
men det hände aldrig just för att hennes olycka inträffade.
Denna låt har han skrivit till henne. Lyssna!

 

 

 

 


click click click


Who needs PhotoShop when you have → Picnik?



italiano


Det är fredag och dags för avkoppling !


Mozzarella, parma, balsamico, viño
























en smal, tunn, tom plånbok


Är i behov av pengar. Men i plånboken är det tomt. Finito !


Knivigt...


Måste spara pengar.



i mitten av veckan, i nuet


Idag är det onsdag, mitt i arbetsveckan. Två dagar har gått, två dagar to goo. Men jag måste nog lära mig att leva i nuet och inte hela tiden tänka på vad som komma skall. Att hela tiden ha något att se fram emot kan bli lite stressigt inombords har jag märkt.

Igårkväll fick jag dödsångest.... Livet bara svischar förbi, och rätt som det är ligger man nergrävd i jorden och livet för de levande bara fortgår...

Så det är dags att börja leva i nuet!


Det är nog en balansgång det där. Jag är ju trots allt en planerings-människa. Får jag inte planera och förbereda mig för saker och ting i god tid så blir jag stressad. Och att veta att jag inte har något planerat en helg gör mig också stressad.

Så i detta nu ska jag öva på att finna balansen.



 

 

Måste gå och borsta tänderna också, för jag måste sova nu, för jag ska upp tidigt imorgon och åka till jobbet. Men jag ska hela tiden njuta av att borsta tänderna ! :)

 

 



fredag frihet


Äntligen fredag!


Det är så skönt at sluta tidigt, det känns som att man har varit ledig hela dagen. Jag har hunnit med tvätt, bad och långkok redan så nu får jag gladeligen pusta ut i min underbara soffa!

Idag ringde jag och bokade tid åt våra små bebisar hos veterinären. De ska steriliseras och vaccineras för att vara förberedda på att komma ut i vida världen, de ska bli utekatter nu i vår :)

Jag känner mig så grym mot dom.... Men det måste göras och denna veterinär är jättebra har jag hört! Så de är nog i goda händer. Dock måste Jolel hålla mina händer ute i väntrummet där jag kommer sitta och bita på naglarna.

De är ju trots allt mina små barn ♥

 

 

 


RSS 2.0