En uppsägning från vuxenlivet

 


Här med säger jag upp mig som vuxen. Jag har bestämt mig för att jag bara vill ta det ansvar som passar en åttaåring. Jag vill gå på McDonalds och tro att det är en trestjärnig Michelin-restaurant. Jag vill tycka att smarties är bättre än pengar, eftersom man kan äta dem. Jag vill springa barfota i mjukt gräs, smutsa ner byxorna, ligga under ett stort träd och ha en saftkiosk tillsammans med mina vänner en varm sommardag. Jag vill ha regnställ och gummistövlar och få plaska i pölarna. Jag vill att mamma gör goda mackor och varm choklad. Jag vill tillbaka till den tid då livet var enkelt. När allt jag kunde något om var färger, multiplikationstabellen och barnsånger. Och ingenting bekymrade mig, för allt jag visste att jag inte visste, brydde jag mig inte om. Allt jag visste var att vara lycklig för att jag inte kände till de bekymmer jag skulle bekymra mig för. Jag vill tro att världen är rättvis och att alla är ärliga och snälla. Jag vill tro att allt är möjligt. Jag vill ha möjligheten att bli överväldigad av de små sakerna och händelserna igen. Jag vill leva enkelt igen. Jag vill inte att min dag skall bestå av datatrassel, berg av pappersarbete och dåliga nyheter. Jag vill inte tänka på att få lönen att räcka en hel månad, jag vill slippa läkarräkningar, skvaller och att mista människor jag tycker om. Jag vill tro på betydelsen av en kram, ett vänligt ord, sann rättvisa, fred, drömmar, och jag vill göra änglar i snön igen. Så här är mina kreditkort, mina bilnycklar, mina räkningar och min pensionsförsäkring. Härmed drar jag mig officiellt tillbaka som vuxen!

Vill du diskutera detta får du fånga mig först

- Kull!
Kommentarer
Postat av: Madeleine

..jag vill ligga nedbäddad i en vagn och köras runt istället för att gå själv och kunna få plats och bli gnuggad på ryggen i ett badlakan en sommardag och somna lite badtrött under ett parasoll, för att sen bli väckt med saft och bullar..

(ja, jag hittade hit via Emma)

2012-02-08 @ 15:01:05
Postat av: Linnéa

Sv:

Exakt! Underbart! :)

2012-02-08 @ 19:07:11
URL: http://linkanfemme.blogg.se/
Postat av: sahra

Och jag vill att mamma ritar ögon, näsa, mun med ketchupen på mina falukorvsbitar. Eller ha baklängesmiddag. Eller 'råka' klippa i något som inte ska klippas i och komma undan med ett oooops.Ditt inlägg är bland det bästa och roligaste jag läst på länge.

Postat av: Evis

Oj hjälp ja! Inte direkt obekanta känslor det där! Jag e med! :) Åtminstone några sådana dagar i veckan kunde man väl få?

2012-02-08 @ 22:19:18
URL: http://villocksa.blogspot.com
Postat av: Linnéa

Sv:

Ja jag gillade verkligen texten! För att vara tydlig så är det inte jag som har dikterat ihop texten, jag hittade den på nätet och vet inte vem som skrivit det. Men bra var det! Och det var på pricken så jag kände. Skulle vara så skönt om man kunde rymma bort en stund till Pippi Långstrump eller nån som inte har några vuxenproblem kring sig :)

2012-02-09 @ 19:19:31
URL: http://linkanfemme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0