En söt jul




Ikväll dyker det upp ett välbekant ansikte i tv-rutan, den glada, vackra, färgstarka bullmamman med glimten i ögat är tillbaka för att få oss alla på riktigt jul-humör! För ikväll är det nämligen säsongsstart för
Leilas söta jul!





Det börjar om en kvart, så parkera rumpan i soffan med en kopp glögg i handen och mys!
Det ska i alla fall jag göra!







En snöig första advent


Det snöar!!! :D Vilken lycka! På första advent och allt! Underbart!


En första advent

 

Idag är det första advent! Äntligen!

Här hemma är det myspys med tända ljus, julgodis i form av mozartlängder och en liten slurk av den gemmagjorda glöggen finns kvar att smutta på.

Nu finns det även tio avsnitt av serien Bron tillgängliga som jag ligger och väntar på att få sugas in i, vilket jag tänker göra när sambon kommer hem från en taxirunda med lillasystern.

Det känns som ett riktigt bra avslut på den här veckan, kunde inte bli så mycket bättre faktiskt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


En lägenhet som doftar jul


Imorgon är det första advent! Sen är det bara fyra veckor kvar till julafton, herregud vad tiden flyger iväg..

Men jag ligger bra i tid, som sagt så är lussebullar bakade (och uppätna), pepparkaksdegen är förberedd, julkorten är påbörjade och nu är även adventsljusstaken redo för tändning och glöggen är gjord!

Ikväll kommer paret Ö på besök, ska bli mycket trevligt! Det blir nog mest glöggdrickande och soffhängande ikväll. Och juste! Planering också! Herregud de drar ju snart till andra breddgrader och kommer inte hem förens lagom till nyårsafton, så den skall planeras ikväll.

Jag får bjuda de på lite jul här hemma så de inte blir helt utan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


En jul närmar sig






Nu är det befogat, på söndag är det första advent och man behöver inte skämmas längre för att dricka glögg varje kväll eller för att rota fram julpyntet och omvandla hemmet til en kristallvit jul! Adventsstjärnorna är uppsatta, de nya gardinerna, lussebullarna är bakade, pepparkaksdegen är klar för att baka pepparkakshus med och julkorten är påbörjade!
Underbart!

 Nu kan den komma med stora steg - Välkommen julen!



En pluttiplutt


Kolla in hjärtegrynet, lekte och lekte tills hon inte kunde hålla ögonen öppna längre och kurade sakta ihop sig för att lägga sig till rätta medan tassarna fortsatte leka i slowmotion


En kattunge till kvarteret



Här är världens bästa Tovis med världens sötaste Majken

 

Den sötaste, gosigaste, mest oskuldsfulla lilla varelse man kan tänka sig!


 

 

 


En längre jul


 

Julen 08

 




Idag har jag och Tovis varit på Fullerö-handel och frossat i julkulor och annat skoj!

Jag blev så sugen på julen att jag har nu fixat en adventsljustake (första advent nästa söndag!) här hemma, skrivit ihop en julklappslista, tänt doftljus som doftar kanel, glögg och saffran, fluffat upp soffkuddar med julöverdrag och väntar nu på att glöggen ska bli klar och att Idol ska börja!

Varför vänta liksom? Jag är så sugen på julmat, julmys och julbak NU! Rätt som det är är det jul och sen är man så less och kastar ut granen och vill ha vår på momangen!

Så för att hinna njuta lite extra av julen i år så började jag redan idag!
Och i år ska det bli en gnistrande jul som går i vitt och silver här hemma, så nu åker allt fattigmanssilver fram och det röda får vara med något annat år.

Nästa söndag, första advent, åker adventsstjärnorna upp i fönstren också! Och innan dess ska jag och Tovis baka massvis med julegott!

Ooo så mysigt!





En nostalgisk tjejmiddag





Kom precis hem från en gammal barndomsvän som bor här i området numera. Vi var vänner, jag Tovis och hon när de bodde i Jälla när vi var små och vi brukade springa mellan husen och leka med varandra.
Ikväll bjöd hon över mig och Tovis på middag, jättegod mat och roliga samtal!

Det är så mysigt att vi alla bor i samma område, det blir så mycket lättare att finna stunderna för umgänge!



Jag uppdaterar inte lika ofta nu när jag börjat jobba igen. Har inte lika mycket tid längre och när jag väl har tid så är jag ganska slut i kroppen och prioriterar oftast ett bad! Badar nästan varje dag, så lyxigt! Jag hade nästan glömt bort att badkaret kan användas till det. Så nu blir det ofta avslappning i form av skumbad mot kvällarna.

Extra skönt nu när kylan har kommit på riktigt!

Snart är det första advent och rätt som det är är julen här!



En förbättring



Såhär såg gåvobeviset ut som man kunde skriva ut direkt från hemsidan...

 

Tyckte inte den var allt för kul... Så jag gjorde en egen :)

 

 


En 60-årspresent


Sorry för den dåliga uppdateringen, men jobbet tar all min "lediga" tid. Tycker det är så fruktansvärt roligt! :D


På onsdag ska Tovis mamma firas!
Hon är den som har fullt min barndom med att baka pepparkakshus från scratch, bjudit på nygräddat bröd till frukost, stickat tröjor och sockor (och det nyaste tillskottet - ett pannband), sjungit för oss när vi skulle sova, och bäddade ner mig i hennes säng när jag inte kunde sova.
Hon är en riktig bullmamma ♥

I present ska hon få prova på en (passande) tidningsprenumeration hade jag tänkt. Här är gåvobeviset.


En curlingkväll med mezekärlek


Dagen har varit fantastisk! Jag älskar mitt jobb! Och idag gjorde vi något så roligt som att spela curling! Inte för att jag kunde vara med så aktivt, men jag var fotograf och hejarklack under spelens gång. Ska lägga in bilderna imorgon på jobbet, kanske förstora de allra skämmigaste och mejla runt Mohahaha!

Efter curlingen åkte vi lemmeltåg (för nästan ingen hittade till denna mystiske resturang) till Mammas Meze. Underbart gott! Kan varmt rekommendera! Jag fick till och med en doggy bag med hem, kan ni tänka er? Ni som känner mig vet hur mycket jag älskar mat, så när den korta turkiske(?) mannen kom fram till bordet och dukade av och frågade om han skulle göra en doggy bag av all mat som blev över så friade jag nästan där och då. Alltså, vilken kille!

Nu har ju jag min Jolel och skulle aldrig komma på tanken att vänstra med den eventuellt turkiske lille mannen, men ändå!

Doggy bagen blev såklart min och den ligger nu i kylen i form av en kebabrulle och ska tas med till kontoret imorgon som en retsam lunch.

The doggy-bag



Imorgon ska ni få se ett smakprov från curlingen som bjöd på många dubbeltolkade utrop av ordet sopa! och upprivna jeans och gapskratt och bambiliknande kollegor som förtvivlat försökte hålla sig coola ute på isen.
Det var mycket kul!


Imorgon blir det underbart arbete igen!





En långsam dag


De vita hyacinterna från Biskopsgården har slagit ut och fyller vardagsrummet med jul-doft!



Nu när man fått mersmak av rutiner och arbete igen så var en dag som denna otroligt långsam!

Imorse var jag hos sjukgymnasten och tränade och sen kom jag hem -

.. satte på en tvätt... tog ett bad.. läste lite bloggar... började tina lax till middagen.. gick och kollade på klockan för att se om jag kunde börja med maten - klockan var halv tolv på förmiddagen... värmde på en matlåda från igår istället... ringde en massa samtal som behövdes tas tag i... hängde tvätten... gick igenom inredningstidningar och klippte ur sidor till min inspirationspärm... gosade med katterna... doftade på hyacinterna och fick ett djupt sug i magen efter juuuul... la fram saker till sambon så han kunde sätta upp en tavellist när han kom hem.. tittade på Animal lanet (älskar den kanalen!).. och som tur var fanns det en lång dokumentär där som jag kunde fastna för i några timmar.

Sen kom sambon äntligen hem och vi lagade mat och satte upp tavellist och nu står chokladbollssmeten (smeten?) i kylskåpet för kylning och jag kollar på Äntligen Hemma och sambon spelar datorspel (Battlefield 3 har ju släppts och det är sååååå bra upplösning!! så nu är det hans favoritsysselsättning på kvällen...) och sen blir det soffhäng och efterlängtade DH, som varit off the air i två veckor, med en dubbelsats chokladbollar som jag och sambon ska dela glatt på.

Så dagen slutar bra i alla fall :)


Men det känns som att denna dag har varit lika lång som en hel vecka!

Men imorgon händer det grejer!
Innan jobbet kommer Linnea nr 2 hit för att nostalgiskt få hjälp med att blondera håret (vilket vi gjorde typ en gång i veckan på varandra när vi var fjoooortisar) och dricka kaffe och mysa som två gamla bästisar gör allra bäst!

Och sen är det dags för jobb igen! :D Möten, powerpoint-presentationer (har inte gjort en sen gymnasiet..), curling och resturangbesök!


Härliga arbete!






En efterlängtad dag


Såhär såg det ut för ett år sen när jag började min anställning som ventilationsmontör på Bravida, och nu, efter en tråkig långtidssjukskrivning och en ny tjänst inom företaget, är jag tillbaka på kontoret där jag nog hör hemma!



Idag var dagen då jag började jobba 25% efter en långvarig urtråkig sjukskrivning. Vilket kändes hur bra som helst!

Delar numera kontor med min favorit till projektledare och har idag haft ett mini-möte med Swegons egna Leif GW och har redan blivit inblandad i tre projekt och blivit bjuden på två julbord! Produktiv dag haha!

Imorgon blir det rehabilitering hos sjukgymnasten och på onsdag är det möten efter möten och sen curling och resturangbesök med jobbet!

Det är så roligt att vara tillaka! :D






En fika och två födelsedagar



Jag och Hannis i somras när vi firade midsommar.



Nu är det redan söndag och helgen bara försvann! Att det alltid ska gå så fort?

Men bara för att det gick fort betyder inte det att den inte var trevlig, för det var den minnsann! Igår blev det oxfilémiddag med egenplockade trattisar med sambo och sen fick vi finbesök av paret Ö och kvällen bjöd på sällskasspel där Hannis briljerade som vanligt med sin ovanliga men ack så roliga kunskap!

Idag blir det födelsedagsmiddag för Jolels lillasyster som fyller hela 20 år! Och egentligen fyller moffa år också, men vi ska fira han nästa helg när det ändå är farsdag samtidigt, vi slår två flugor i en smäll nästa helg kan man säga.

Och efter födelsedagsmiddagen idag blir det mysfika med Hannis medans karlarna går och blir nostalgiska på Tintin-bio.



Ja, det var väl denna helg hade att bjuda på.  Imorgon blir det jobb! :D




En påbörjad helg



Fredagen är här! Jag har precis kommit hem från ett träningspass hos sjukgymnasten och på hemvägen lyckades jag äntlien få tag på en vit amaryllis från Ikea!

En tvättmaskin är igång och jag ska hoppa in i duschen. Sen blir det lunch, mer tvätt, lite plick och plock här hemma och sen är det fredagkväll och glöggen ska värmas och Idol ska ses.

Resterande helg ska fyllas med mossplockning till amaryllisen, mys i soffan med sambo och katter, en trevlig kväll med paret Ö, oxfilé och sötpotatis-middag och kanske uppsättning av en nyinhandlad tavellist.


Jag och Jolel nyårsafton 08/09.


Produktivt och mysigt, precis som det ska va!

Trevlig helg!




En vacker skrivmaskin



Jag hittade precis ett inlägg om en Remington portable, en vacker gammal skrivmaskin.

Jag har precis kommit över en Continental portable från en loppis, och nu står den prydligt inne på kontoret och används flitigt till gratulationskort, pyssel, namnlappar m.m.

 

 

 

 

 

 

 


En systerlig vänskap

 

 

 




Jag vet att ni inte vill ha så många läsare, men jag har inte så många, och jag måste ju få skryta lite med att jag har så underbara väninnor som Er!

Dessa kvinnor är verkligen one of a kind! Det går inte att förklara vilken personlighet de har, de har liksom lite av allt. De är systrar men ack så olika. Som natt och dag! Vilket jag tror gör de ännu mer älskvärda!

En av de är en Stepford och den andra är lite korky (som en av de själva har uttryckt sig), är man med dom samtidigt så får man allt man kan önska sig! En vänskap som innefattar allt från gapskratt och glädjetårar - till sorgsna berättelser och systerlig tröst.

Jag tror att de har fastnat i mitt hjärta och liv just för att de är så olika, men ändå så lika. De speglar olika sidor av mig och framhäver det bästa ur min personlighet.

Ni är så fina! Ni ger mig skratt, tröst, tips och råd, ni agerar bollplank, ni hurrar för mig när det går bra, ni stöttar upp mig igen när jag känner mig låg. Ni är vänner jag kan räkna med, jag vet att ni svarar när jag ringer och ni finns alltid till undsättning om jag behöver Er.

Ni ska veta att jag kommer allitd ha två sköna fåtöljer åt Er i mitt hjärta där ni kan sitta med en varsin kopp te och fnittra så länge Ni vill!

Isábel och Lito





En testpilot





Vad sägs som att ge sin sambo en åktur i denna fyrhjulsdrivna ångvält i tidig julklapp istället för den pyttelilla 2-hjulsdrivna Toyotan han har nu? Jag tror att ögonen skulle lysa på honom som ett barn i en leksaksaffär!

Det är någonting med karlar och bilar. Ända sen de var små pojkar har de tagit vad de funnit och suttit i sin egna lilla bubbla och fört saken över stolsryggar och fått den att flyga från vardagsrumsbordet till soffan medans de säger bruuuum vroooooom och iiiihh!! när den tvärnitar.

Och nu när de är vuxna, eller de och de jag menar han, min sambo, så skäms han lite när han åker runt i sin lilla Toyota som inte ens har 100 hästar och låter som en liten plingklocka när han tutar agressivt.

Så jag tror att en sånhär skulle göra susen! Då får han en chans att känna sig riktigt macho! Det är väl den där känslan av att vara större än alla andra. Att hävda sig lite. Och det ska han ju får göra såklart, älsklingen!

Så ser ni nån galning som åker runt här omkring på åkrarna och skvätter lera och grus omkring sig så är det bara min lyckliga sambo som fått en tidig julklapp av en tjej som älskar honom innerligt.

Vill ni också ge era karlar en tidig julklapp, eller vill ni kanske prova på den själv, gå in här!








En ihopskruvad möbel

Nu är tv-bänken äntligen på plats! Så fint!
Det blir bara finare och finare här hos Tovis!

Nu packas det in kläder i garderoberna och lite smågrejer står på tork ute på balkongen efter tredje omgången med sprayburken.

Snart blir det en sen lunch med pasta, mozzarella, tomat och bacon. Vilken tur att vi har fått en till matfantast till området!


En flytt till området




Nu är hon här, i området!

Två dagar tog det och nu ser det faktiskt lägenheten belevad ut. Det kan ju se lite kalt ut till en början, men idag åkte gardinerna upp och värmeljusen åkte fram och köksskåpen är nu fulla med vackert porslin från Himla och tvn går att titta på för nu finns kontrollen på plats.
Redan igår blev soffan (från Furniturebox) invigd med ett glas rött (Massaya) och en halv brieost gick åt till kexen som vi knaprade i oss till Sex & the city.

Idag var det Rusta, Ikea och Citygross igen och nu har hon förhoppningsvis toalettpapper på toan och mjölk till tet.

Hon gick precis hem härifrån mätt och belåten av hemmagjord pizza och jag ska nu plocka undan lite här hemma och sen blir det sängen.

Det är oerhört skönt att ha henne så nära ♥ Min bästaste Tovis!



RSS 2.0